зареждане...

Занимания

В Лозенец винаги има много интересни и забавни занимания през летния сезон. Дали ще изберете слънчевите бани и плуването в топлото южно море, или водни спортове като карането на сърф и каяк, или пък нови приключения, като язденето на кон по плажа на залез слънце. Всичко това е достъпно за Вас забавление, отсядайки в Red хотел-Лозенец.

СПОРТ

Сърф училища


Едно от най-добрите места за сърф в България и напоследък все по-популярно сред сърфистите е централният плаж на Лозенец. Любимо място е за практикуване на хавайски сърф, уиндсърф и кайт сърф и особено популярния напоследък сърф с гребло, SUP (Stand up paddleboard).
Климатичните условия на плажа на Лозенец предоставят възможност дори на начинаещите да усетят тръпката от този спорт, а на професионалистите да надминат себе си в покоряването на вълните.
В Лозенец има няколко сърф училища или сърф-центрове където можете съвсем достъпно да получите своите първи уроци и да се наслаждавате на този вълнуващ спорт безопасно.СПОРТ

С велосипед в Странджа


Освен с прекрасните плажове Лозенец става все по-популярен сред туристите с удобното си местоположение в близост до мистичната планина Странджа. Тук можете да наемете планински велосипед и да поемете по едни от най-забележителните маршрути на южното Черноморие и в Странджа.
В специализиран център в Лозенец може да наемете велосипед за няколко часа или ден и да покорите някой от крайморските, крайречни или планински маршрути.
На няколко минути с велосипед са популярните плажове Оазис, Арапя, Мечата дупка, Корал, къмпинг Юг.
Само на час е местността Беглик Таш, която се намира в невероятно красивия резерват Ропотамо. Разходката в самия резерват ще Ви впечатли с уникални гледки и среща със защитени видове от българската флора и фауна.
С велосипед може да стигнете и до село Велика, в подножието на планината, само на 5 км. от Лозенец и да опознаете това забележително странджанско село. Тук се намира и невероятно красивата ботаническа градина на семейство Серафимови с над 2200 тропични и други видове растения от цял свят.ЗАБАВЛЕНИЯ

Конна езда по плажа


Всеки би могъл да осъществи една своя детска мечта и да поязди кон на плажа рано сутрин или по залез слънце. В Лозенец се намира богата конна база с обучени инструктори, които ще осигурят вашата вълнуваща и същевременно безопасна езда по морския бряг или в подножието на Странджа.СПОРТ

С каяк по бреговете


Плажът на Лозенец дава възможност да наемете каяк и сами да си направите морска разходка по бреговете около Лозенец.  От морето можете да видите уникалната красота на бреговете на къмпинг „Корал“, плажа „Оазис“, местността „Диньов гьол“, които впечатляват с дива природа и скалисти брегове с живописни малки плажове със златист пясък.